Kanelsnegle | Domestic Science
  • Set
    2.072

Kanelsnegle er én af de opskrifter, som jeg prioritere højt på en undervisningsplan. Specielt i 5. klasse, hvis/når der startes med madkundskab på dette klassetrin. De er billige og kan bæres af de fleste madkundskabsbudgetter. Og så smager de fandens godt! = glade elever.

En anden vigtig faktor, er at det er vigtigt at arbejde med gærdej, som en basal teknik.

Eleverne kan “tage” opskriften” med hjem i den forstand at kanelsnegle smager hulens godt, det er nemt at lave og eleverne bliver på den måde motiveret for at arbejde videre med bagningen i hjemmet. Og det er vel på mange måder en af fagets vigtigste mål. Nemlig at inspirere til at lave mad der hjemme. Det er her træningen for alvor begynder og tager fart.

I anledning af weekend fik jeg da også lige hjælp af anden arvingen.

img 1477 scaled | Domestic Science

Gæren smuldres i den lune mælk under kyndig opsyn af Ninus, som også skulle være med til bagningen

 

Kanelsnegle | Domestic Science

Kanelsnegle

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 40 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 1 time
Retter Brød, Kage
Køkken Dansk
Antal 16 styks

Ingredienser
  

Dejen

  • 500 g mel
  • 50 g gær
  • 3 dl mælk
  • 1/2 dl flydende margarine
  • 75 g sukker
  • 1 1/2 tsk salt

Remonce (fyld)

  • 125 g smør eller margarine
  • 85 g sukker
  • 2 spsk kanel

Sådan gør du
 

Dejen

  • Tænd din ovn på 200°, over- og undervarme.
  • Mælken lunes (finger lunt) i en gryde.
  • Den lune mælk hældes over i en skål og gæren opløses heri.
  • Margarine, mel, sukker og salt tilsættes – rør, rør, rør for pokker!
  • Tilsæt lidt mel ad gangen. Dejen æltes og formes til en stor kugle.
  • Stil til hævning i 5 min.

Remonce (fyld)

  • Ingredienserne blandes sammen i en skål. Du kan evt. lige lune smørret i en kasserolle, hvis det er meget hårdt.

Samling af kanelsneglene

  • Dejen rulle ud med en kagerulle (formet som en firkant – rektangel). Dejen skal have en tykkelse på ca. 1/2 cm.
  • Fyldet smøres på den flade dej.
  • Dejen rulles som en pølse, og udstikkes med en kniv af ca. 3-4 cm pr. snegle.
  • Sneglene placeres tæt i en bradepande. De høje kanter på bradepande, får sneglene til at vokse sammen og op ad, frem for til siderne = en god, lækker og høj smovset kanelsnegle!
  • Lad sneglene hæve ca. 15 minutter. Gerne op mod 20-30 minutter.
  • Ind med bradepanden i ovnen. Bage din kanelsnegle i ca. 15-20 minutter.

Tip til opskriften

Hvis remoncen bliver for tynd, kan du sætter den i køleskabet. Så bliver den tykkere og størkner med tiden. Jeg har før oplevet, at hvis kanelsneglefyldet er for tyndt. Så kan du risikerer at det flyder ud af sneglene. Æv bæv… På køl med den.

 

img 1478 | Domestic Science img 1479 | Domestic Science img 1480 | Domestic Science

 

img 1482 scaled | Domestic Science

Ud af ovnen, vokset godt sammen og fået en god højde.

img 1483 scaled | Domestic Science

Tempted???

Oooog så laver du da lige en glasur af flormelis og lidt vand.

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide