- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let

-
Set2.212
Kanelsnegle er én af de opskrifter, som jeg prioritere højt på en undervisningsplan. Specielt i 5. klasse, hvis/når der startes med madkundskab på dette klassetrin. De er billige og kan bæres af de fleste madkundskabsbudgetter. Og så smager de fandens godt! = glade elever.
En anden vigtig faktor, er at det er vigtigt at arbejde med gærdej, som en basal teknik.
Eleverne kan “tage” opskriften” med hjem i den forstand at kanelsnegle smager hulens godt, det er nemt at lave og eleverne bliver på den måde motiveret for at arbejde videre med bagningen i hjemmet. Og det er vel på mange måder en af fagets vigtigste mål. Nemlig at inspirere til at lave mad der hjemme. Det er her træningen for alvor begynder og tager fart.
I anledning af weekend fik jeg da også lige hjælp af anden arvingen.
Gæren smuldres i den lune mælk under kyndig opsyn af Ninus, som også skulle være med til bagningen

Kanelsnegle
Ingredienser
Dejen
- 500 g mel
- 50 g gær
- 3 dl mælk
- 1/2 dl flydende margarine
- 75 g sukker
- 1 1/2 tsk salt
Remonce (fyld)
- 125 g smør eller margarine
- 85 g sukker
- 2 spsk kanel
Sådan gør du
Dejen
- Tænd din ovn på 200°, over- og undervarme.
- Mælken lunes (finger lunt) i en gryde.
- Den lune mælk hældes over i en skål og gæren opløses heri.
- Margarine, mel, sukker og salt tilsættes – rør, rør, rør for pokker!
- Tilsæt lidt mel ad gangen. Dejen æltes og formes til en stor kugle.
- Stil til hævning i 5 min.
Remonce (fyld)
- Ingredienserne blandes sammen i en skål. Du kan evt. lige lune smørret i en kasserolle, hvis det er meget hårdt.
Samling af kanelsneglene
- Dejen rulle ud med en kagerulle (formet som en firkant – rektangel). Dejen skal have en tykkelse på ca. 1/2 cm.
- Fyldet smøres på den flade dej.
- Dejen rulles som en pølse, og udstikkes med en kniv af ca. 3-4 cm pr. snegle.
- Sneglene placeres tæt i en bradepande. De høje kanter på bradepande, får sneglene til at vokse sammen og op ad, frem for til siderne = en god, lækker og høj smovset kanelsnegle!
- Lad sneglene hæve ca. 15 minutter. Gerne op mod 20-30 minutter.
- Ind med bradepanden i ovnen. Bage din kanelsnegle i ca. 15-20 minutter.
Tip til opskriften
Ud af ovnen, vokset godt sammen og fået en god højde.
Tempted???
Oooog så laver du da lige en glasur af flormelis og lidt vand.
Velbekomme.
ingredienser
Du vil måske også kunne lide
